Проф. д-р Диляна Вичева бе избрана за президент на Европейското респираторно

...
Проф. д-р Диляна Вичева бе избрана за президент на Европейското респираторно
Коментари Харесай

Известна наша лекарка зае важен пост

Проф. доктор Диляна Вичева бе определена за президент на Европейското респираторно сдружение (ERS).

В София се провежда конгрес на Международното сдружение по инфектиране и алергии на носа и 22-ия конгрес на Международното ринологично сдружение.

Тя е заместник-ректор на Медицински университет - Пловдив. Завидната професионална биография на проф. Вичева в региона на оториноларингологията я подрежда измежду водещите експерти освен в страната, само че и в чужбина. Тя е посетител преподавател безусловно в целия свят – Съединени американски щати, Япония, Южна Корея, цяла Европа. Също по този начин е член и представител на България в европейски и международни оториноларингологични сдружения.

Броени дни преди кръглата си годишнина професорката напомни и следващото самопризнание за своя труд – определена е за президент елект (President elect) на Европейското ринологично съдружие и президент на българското домакинство на най-големия конгрес за ринология в Европа, който се провежда от Европейското ринологично съдружие. България ще семейства на Конгреса на ЕРС през 2023 година в НДК в София.

Проф. доктор Диляна Вичева от години поддържа разнообразни дела, свързани с облагородяването на градската среда и в поддръжка на уязвими групи и хора. Най-голямо благополучие й носят синът й Валери и брачният партньор й – светилото в ортопедията проф. доктор Владимир Ставрев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР